Picolaser behandeling

De picolaser wordt ingezet voor verschillende behandelingen:

 • Het verwijderen van alle kleuren tatoeages en PMU 
 • Het verwijderen van pigmentvlekken diep en oppervlakkig
 • Anti-aging d.m.v. de carbon peel behandeling
 • Behandelen van kalknagels 

Hoe werkt de picolaser voor tatoeages en pigmentvlekken?

De picolaser is een apparaat wat licht uitzendt van een specifieke golflengte Die golflengte reageert op bepaalde kleuren zoals zwart in een tatoeage of bruin in een pigmentvlek. Op het moment dat dit laserlicht in de huid die specifieke kleuren tegenkomt die wij willen verwijderen, zal de picolaser daar zijn warmte afgeven en het doel sterk verhitten. Dit gebeurt dusdanig kort zodat het doel heet wordt en de omliggend huid niet. Door deze verwarming spatten de grote inkt- of pigmentkorrels uiteen in kleine deeltjes die door ons immuunsysteem zullen worden opgeruimd. 

Hoe werkt de picolaser voor kalknagels?

Tijdens een lasserbehandeling voor kalknagels worden schimmels in de nagel gedood door opwarming, zonder dat schadelijke opwarming van de nagel of de huid optreedt. Het is een nieuwe pijnloze behandeling die medicijnen overbodig moet maken. Voor de behandeling moet de aangedane nagel worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zoveel mogelijk moet worden afgevijld. Bij voorkeur door uw pedicure of door ons. Tijdens een behandeling wordt de nagel ingewreven met een medicinale koolstof crème en gelaserd. Dit kan een warm of tintelend gevoel geven maar is niet pijnlijk. 

Hoe werkt de carbonpeel met de picolaser?

De carbon peel behandeling is een nieuwe dubbel effectieve behandeling tegen huidveroudering. Allereerst wordt een carbon (medicinaal koolstof) masker aangebracht. Met de picolaser wordt deze in delen kapot “geschoten”. Doordat het carbon de energie van de laserbundel absorbeert, spat deze uiteen. Door de vermenging met de dode huidcellen worden deze mede verwijderd. De korte warmte impuls zorgt voor een intense stimulans in de aanmaak van collageen. Direct de volgende dag is de huid zichtbaar gladder en voller. 

Voor de behandeling
Allereerst starten we met een voorlichtingsgesprek, intake, een voor foto maken en uitleg over de behandeling. Daarna mag u plaats nemen op de stoel waar we over gaan tot behandelen van de ongewenste tatoeage/ pmu, pigmentvlek, carbon peel of behandeling van kalknagels. In aanloop naar de behandeling mag u 6 weken van tevoren niet in de zon, onder de zonnebank of gebruik maken van een zelfbruiner. Het advies is dan ook om een goede dagcrème met SPF50 te gebruiken, we adviseren u daar graag bij. 

Op de dag van de behandeling
Kom op de afspraak met een schone huid en lichte loszittende kleding. Tijdens de behandeling zal er tijdelijk een witte verkleuring optreden, dit onschuldige neveneffect wordt ook wel frosting of ‘laser snow’ genoemd. Dit verdwijnt binnen 15 minuten na de behandeling. Er zal ook een lichte roodheid en zwelling optreden. Daarom koelen we de huid na met een icepack. 

Na de behandeling
Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het gelaserde gebied de eerste dagen voorzichtig. Koude kompressen koelen de huid en gaan het eventuele branderige gevoel tegen. Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen. Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde pigmentkorrels op te ruimen. Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen. Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

De eerste 6 weken na de laatste behandeling
Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu een sunblock met hoge beschermingsfactor. Dit ter voorkoming van onnodige (tijdelijke) pigmentverschuivingen. Heeft u vragen of twijfel? Neem dan contact met ons op.

Er zijn een aantal gezondheidsrisico’s waarbij we je in overleg met de je arts of helaas helemaal niet kunnen behandelen. Jouw veiligheid staat altijd voorop. Voor het gemak zetten we alle contra indicaties op een rij;

 • wanneer je jonger bent dan 18 jaar, vanaf 16 jaar met toestemming van je ouders.
 • als je diabetes hebt
 • als je zwanger bent of borstvoeding geeft ( liever 3 maanden wachten)
 • als je een hoge bloeddruk of hartaandoening hebt
 • als je bloedverdunners slikt
 • als je hemofilie hebt
 • als je een immuunstoornis hebt
 • als je een koortslip hebt, of drager van het virus bent
 • als je momenteel chemotherapie volgt, je moet dan eerst 6 maanden wachten
 • als je kans hebt op keloïd of hypertrofische littekens
 • als je medicijnen gebruikt zoals cortisonen, steroiden, roaccutane, retinol
 • als je een actieve huidaandoening hebt zoals psoriasis, eczeem of andere huiduitslag in het te behandelen gebied
 • als je onder invloed bent van drank of drugs
 • als je epilepsie hebt
 • als je huidkanker hebt
 • als je een pacemaker of inwendige defibrillator hebt
 • als je gevoelig bent voor alle licht dermatosen ( allergie voor zon of intensief licht)

Heb je een van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch behandeld worden met de picolaser? Overleg dan eerst met je arts over de mogelijkheden.

Uiteraard zijn wij aangesloten bij de Anbos en gecertificeerd in werken met de Picolaser.